Zak�ad, ubojnia Grzegorz i Jan Matusiak istnieje nieprzerwanie od 1992 roku, pocz�tkowo jako ubojnia trzody i byd�a.
  W roku 2002 w zwi�zku z akcesj� Polski do Unii Europejskiej nast�pi�a gruntowna modernizacja i rozbudowa zak�adu maj�ca na celu dostosowanie warunk�w produkcji do wymog�w unijnych. Zrezygnowano te� z uboju byd�a na rzecz produkcji wy��cznie p�tusz wieprzowych.
  W chwili obecnej zak�ad jest nowoczesn� ubojni� o mo�liwo�ci uboju oko�o 500 �wi� dziennie.

  �cis�a wsp�praca z hodowcami trzody, oraz bezpo�redni odbi�r zwierz�t od producent�w przy wykorzystaniu w�asnego taboru samochodowego, dostosowanego do przewozu zwierz�t, zapewnia ci�g�o�� dostaw
i odpowiedni� jako�� dostarczonego surowca.
  Nowoczesna linia produkcyjna, wprowadzony system HACCP, oraz sta�y nadz�r weterynaryjny gwarantuje wysok� jako�� produkowanych p�tusz.
  Zak�ad posiada wyspecjalizowany tabor do przewozu tusz wieprzowych, gwarantuj�cy odpowiedni� jako�� mi�sa dostarczonego do odbiorc�w.

Ubojnia Trzody Grzegorz i Jan Matusiak   |   O firmie   |   Oferta   |   Galeria   |   Kontakt